С радостью ответим на Ваши вопросы:
(044) 235-59-59
(044) 235-59-54
(050) 814-03-30

Главная  /  Документы  /  Израиль

Израиль

ВИЗОВЫЙ РЕЖИМ В ИЗРАИЛЕ

 

З 9.02.2011 набув чинності договір про безвізовий режим (тип віз В2) між Ізраїлем та Україною.

Без візи можна провести в Ізраїлі не більше 90 днів протягом півріччя календарного року

Після приїзду в країну в закордонний паспорт ставиться штамп про прибуття.

Починаючи з 9.02.2011 кожен громадянин України, який є власником закордонного паспорта України, а не проїзного документа, і який поїде до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування або по бізнесу (тип віз В2) не повинен звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні за отриманням в'їзної візи в Ізраїль.

Безвізовий режим не є гарантією в'їзду в Ізраїль, так як остаточне рішення про це приймають прикордонні служби Держави Ізраїль.

Кожен громадянин України для того, щоб в'їхати до Держави Ізраїль повинен буде підтвердити мету свого візиту в країну.

Для туристів
Авіаквиток з датами в'їзду та виїзду, підтвердження про бронювання готелю: ваучер з турфірми, факс або роздруківка електронного листа з готелю (якщо ви бронювали номер самі).
У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто вирушає в гості
Ті ж документи, але замість бронювання готелю – запрошення (оригінал, факс або e-mail) і ксерокопію (можна надіслану факсом) посвідчення особи громадянина Ізраїлю (теудат зеут), який вас запрошує.
У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто їде лікуватися
На додаток до документів для туристів – лист з ізраїльського медичного закладу, довідка від українських лікарів.
У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто їде у відрядження
Якщо ви не збираєтеся в Ізраїлі працювати, а відправляєтеся, наприклад, на переговори з партнерами по бізнесу, ваша поїздка вважається бізнес-туризмом. Віза не потрібна! У короткострокових відрядженнях радимо мати при собі бронювання готелю і запрошення від ваших ізраїльських колег або ділових партнерів.
У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ!
- Громадяни України, які були депортовані з Держави Ізраїль, не зможуть в'їхати в країну протягом 10 років.

- Громадяни України, які раніше відвідували Ізраїль і порушили візовий режим (залишалися в Ізраїлі після закінчення дії візи) не зможуть в'їхати до Ізраїлю після скасування візового режиму. Такі громадяни повинні особисто подати прохання на в'їзд до Держави Ізраїль в Посольство Ізраїлю в Україні.

- Громадяни України, які раніше законно працювали в Державі Ізраїль і вчасно виїхали після закінчення візи (тип візи В1) не зможуть в'їхати в країну протягом року після дати виїзду з Ізраїлю

- Незважаючи на договір про безвізовий режим між двома країнами, всі громадяни України, метою візиту/в'їзду яких в Ізраїль є робота (тип візи В1), навчання (тип візи А2) та інші типи віз, окрім типу візи В2, повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні для отримання даних віз.

Візи як і раніше потрібні:

1. Студентам, які їдуть навчатися в ізраїльські вузи;
2. Представникам релігійних конфесій, які направляються на службу за запрошеннями релігійних установ, розташованих на Святій землі;
3. Для поїздок з метою роботи;
4. Волонтерам, що збираються безкоштовно працювати в монастирях і кібуцах.

З 23.08.2012 консульский прийом буде здійснюватися за попереднім записом по телефону з понеділка по четвер.

Увага!
Все вищевикладене стосується тільки осіб із закордонним паспортом громадянина України.

Громадяни України, у яких замість закордонного паспорта – проїзний документ голубого кольору для виїзду за кордон, як і раніше повинні звертатися за в'їзною візою до Ізраїлю в Посольство Ізраїлю в Україні .
(дитячі проїзні документи блакитного кольору – потрібна віза для в'їзду в Ізраїль)

Існує можливість не ставити візу дитині:
1. Якщо дитина записана в закордонний паспорт одного з батьків і їде разом із батьками.
2. Якщо у дитини свій закордонний паспорт, а не проїзний дитячий документ

Увага!
Термін дії закордонного паспорта повинен бути не менше 6 місяців з дня в'їзду до Держави Ізраїль.